Feestjes, Feestjes en Motorcrossen! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Marieke Timmeren - WaarBenJij.nu Feestjes, Feestjes en Motorcrossen! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Marieke Timmeren - WaarBenJij.nu

Feestjes, Feestjes en Motorcrossen!

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

04 Mei 2009 | Suriname, Paramaribo

Hoi hoi!

A go bong na ga mi. (Met mij gaat het goed) De stage is na de vakantie inmiddels weer begonnen. Ik ben weer vol op bij de kinderen in de leer voor een klein beetje Sranantongo en dat gaat nog steeds dikke prima.

Deze week stond gepland als een week vol feestjes. Eerst Konininginnenacht, dan Koninginnedag, vervolgens vieren ze hier de dag van de Arbeid en zaterdag gaven Otto en Wobke een feestje i.v.m. hun verjaardag. Gezellig dus! Dat kwam goed uit want vorige week zijn Marloes en ik wezen shoppen, dus de party outfitjes lagen alweer op ons te wachten...

Maandag zijn Marloes en ik wezen klaverjassen met meneertje Drent en zijn coach + vrouw. Voor herhaling vatbaar. De nieuwe afspraak staat dan ook al gepland.
Verder zijn we nog even wezen sporten in de oude vertrouwde sportschool en zijn we vervolgens de Sauna en het zwembad ingedoken. Heerlijk relaxed.

Woensdag was het Koninginnenacht. Aangezien er hier zoveel Nederlandse stagiaires zijn was er ook menig kroegje oranje versierd. ’s Avonds was er een oranje feest bij ‘’La Caff’’. Daar hebben we even de heupjes laten swingen. Dit wel tot een uurtje of 2 aangezien we de volgende dag gewoon weer naar stage moesten. Om 7 uur stonden we dan al weer gezellig te doen tegen al die kindertjes. Blij dat het middag was, want dat betekend voor ons: Weekend! ’ S Middags hebben Marloes en ik een Oranje outfit gescoord in de stad want ’s Avonds was er een feest in het Marriot Hotel. Een hotel in aanbouw. Vervolgens hebben we de Kwatta Oranje versierd en hebben we met zijn allen gegeten. Daarna zijn we in de taxi gestapt en naar het Marriot Hotel gereden. Daar aangekomen waren we nogal verbaasd. Het zag er echt heel mooi uit. Overal lichtjes aan de waterkant, een groot podium waar een live bandje zou optreden. Dikke prima. De broers en zus van Otto waren ook naar het Marriot Hotel gekomen. Na een gezellig avondje daar, werden we met zijn zessen in een taxi gepropt en zijn we naar huis gegaan.

Vrijdag was het de dag van de arbeid. Bijna heel Suriname is dan vrij en er wordt groot feest gevierd. Er werd een trimloop gehouden van 5 km, waar 10 000 mensen aan meededen. Vervolgens ook een 10km run waar ongeveer 150 mensen aan meededen, waaronder Ariska, Otto en Sybren. Die moesten natuurlijk even flink aangemoedigd worden. Marloes en ik stonden al de hele tijd bij de finisch te kijken, maar er kwam niemand langs. Wat bleek, wij zaten bij de 5 km loop finisch. Na een korte sprint stonden we bij de juiste Finisch. Gelukkig waren we nog op tijd om onze top atleten aan te moedigen!En dat hebben we dan ook uit volle borst gedaan..;) Inmiddels was de vrijdag alweer voorbij gevlogen. Om half 8 gingen we dan ook een hapje eten bij het Vat. Vervolgens kwam er nog een hele groep langs om een borrel te drinken. Het was supergezellig en tja, La Caff was weer favoriet want daar hebben we deze avond/nacht afgesloten.

Zaterdag wilden we nog even een mooi cadeau voor Otto en Wobke in elkaar flansen. Om 3 uur stonden we dan ook in de stad om het een en ander te regelen. Waren we even vergeten dat de winkels hier op zaterdag om 1 uur dicht gaan. Toen maar doorgereden naar een Shopping Mall. Cadeaupapier en een heel klaverjaspakket was ingeslagen en wij zaten weer terug in de taxi. Zijn we in de taxi het cadeaupapier vergeten. Beetje dom! Vervolgens gingen we pannenkoeken eten bij Otto en zijn familie. Wij zouden de ingredienten wel even meenemen...4 chineezen later hadden wij eindelijk een pak pannenkoeken mix.
Sybren en Akke waren de koks voor deze avond en hebben zich dan ook even een uurtje uitgeleefd in de keuken. Dikke prima!

Om half 10 kwamen we aan bij het feest van Otto en Wobke. Die hadden een DJ geregeld met een installatie, Sjonge Jonge... Wat een geluid kon daar wel niet uitkomen. Na wat gedronken te hebben en flink te hebben gedanst was het feestavondje rond half 4 alweer voorbij... De DJ is naar huis vertrokken en wat bleek, hij had de hangmat van Wobke gejat. Echt een rotstreek.
Die avond sliepen Marloes en ik bij Otto en Wobke, wij moesten namelijk de volgende dag om 7 uur klaar staan om richting Zanderij te vertrekken. Daar werd een Motosur Cross race gehouden. Marloes en Wobke gingen postzitten en ik moest vlaggen.

Om 10 voor 7 werden wij gewekt door Wobke...want we waren allemaal door de wekker heen geslapen! Snel ons klaarmaken en om 2 min over 7 zaten wij bij Jos in de auto. We waren nog lekker brak van het feestje, maar hadden er wel zin in! Daar aangekomen kregen we een shirt en een ontbijtje. Marloes moest extra ‘seatbells’ meenemen want die zat bij een coureur in de auto...nou dat was echt geen grapje! Om half 11 vertrokken we de Savanne in. Ze hadden geen vlag meegenomen dus ik zou maar moeten vlaggen met mijn shirt...haha. Al na een kwartiertje kwamen de eerste quads en motoren binnen. Supergaaf om te zien. Ze hadden 10 min pauze en moesten zich bij mij oplijnen om vervolgens gevlagt te worden om weer verder te mogen racen. Ondertussen kon ik wat met die motormannen kletsen en had ik het super naar mijn zin. Na 2 uur vlaggen waren de laatste auto’s, motoren en quads binnen gekomen. Wij konden de post afbouwen en weer terug keren. Horen we daar toch een auto aankomen. Ja hoor, Arnand met Marloes. Nou die heeft even een showtje gegeven. Vol spinning door de Savanne en wat een tempo. Dik prachtig.
Daar aangekomen kregen we een lunch en zouden Marloes en ik nog even op de quad van Jos mogen crossen. Maar hij had zijn ketting er af liggen. Die keer houden we dus nog tegoed. Arnand wilde ook met mij nog wel even een stukje crossen door de Savanne dus dat hebben we op de terugweg maar even gedaan. Het is net alsof je in een achtbaan zit. Hij heeft ‘’gelukkig’’ aparte gordels zodat je extra goed vast zit.
Na een week vol feest en een dagje motorcross waren wij bekaf. Thuis aangekomen hebben we wat gegeten en gedoucht en lagen we om kwart over 8 al in bed...
Maandag zou weer een nieuwe stage week beginnen........

Volgende week vertrekken we met een groep van 10 man richting Brownsberg.. Ons laatste ‘echte’ tripje in Suriname! Jammer, jammer, jammer...Maarja, laten we er dan maar een extra gezellig weekend van maken!

Ik ga me nu weer even richten op mijn schoolwerk...mijn USB stick en laptop zijn gecrascht dus ik kan weer volledig opnieuw beginnen...Dikke shit!

Ik zal jullie op de hoogte houden!

Abong, Marieke

• 04 Mei 2009 - 18:25

Ginette:

zoo marieke veel feestjes ja :D gezellig! over een paar week kom je weer in nederland feesten ;) duurt nog maar even en dan is je suriname trip alweer voorbij, en dan sta ik mijn functie als lappezak weer aan jou af ;)
    xx Ginette

• 04 Mei 2009 - 19:32

José:

Dag nicht
    Alles goed daar zo te lezen, ben benieuwd naar alle verhalen als je terug bent.
    Las ook vorige keer dat je nog naar Curacao gaat, krijg je zekers geen spijt van.
    Geloof mij

Dikke kus José

• 05 Mei 2009 - 07:32

Sister!!:

He liefje
    Leukleukleuk allemaal:D
    Weinig stageverhalen, veel feestverhalen.. Zo hoort het!! Ik ga morgen naar Finland, zal je van daaruit wel een paar keer smsen!

SMOK

• 05 Mei 2009 - 08:48

Caroline:

Hee Mriek,
    Met Q-day was het feesten hier wel een beetje voorbij... maar dat heb je al wel gehoord denk ik! Ik ben overigens weer in Groningen, jeuj!!! Lopen gaat opzich prima, maar gisteren was fietsen nog niet zo'n succes:S hahaha Geniet er nog maar van daar, tijd vliegt he?!
    Liefs Caro

• 05 Mei 2009 - 11:54

Omahenny:

jijweerleuke dingen meegemaakt nou wij ook hier super feest en veel gedanst de zondag was dan ook wel een rustdag ja de oudjes doen het nog goed hoor miek wat heb jijweer wat beleefd geniet nog zolang het kan wees voorzichtig en kom goed weer bij ons groet omi

• 05 Mei 2009 - 14:47

Tineke Moedt:

Hoi Hoi Marieke,nou volgens mij kom je niet weer in Nederland,waar ben je daar nu voor?de stage of feesten ik weet het niet meer,maar ik weet wel dat je daar volop geniet,dus ga lekker door,ik blijf je wel volgen hoor.
    de groetjes van Tinus en Tineke en Peter