Jodensavanna, Blaka Watra
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
01 Maart 2009 | Suriname, Paramaribo
Lieve Alasma! (Lieve Allemaal)
Dit weekend zijn we in ons mooie busje weer op pad geweest. De reis ging zaterdagochtend heel vroeg naar de Jodensavanna en Blaka Watra. Om half 8 waren we met zijn tweeëntwintigen klaar voor vertrek. De reis kon beginnen.
We kwamen langs de 67 kilometer lange bauxietweg. Het was ’s ochtends nog droog, dus af en toe leek het of we door een rode wolk bauxiet reden. Het uitzicht was weer fantastisch.
Na een aantal korte pitstops en een oversteek via een veerpond, ( Een dronken man is met boot en al tegen de brug aan gevaren, en dit is nooit meer gerepareerd) kwamen we na 2 uur rijden aan bij de Jodensavanna. Een koloniale nederzetting uit de 17de eeuw. Hier hebben we twee joodse begraafplaatsen bezichtigd. Ook hebben we een natuurlijke bron gezien die volgens de Joden een geneeskrachtige werking zou hebben.
We hebben nog even gezellig met zijn allen aan de Suriname rivier gezeten, en zijn toen het busje ingestapt om verder te toeren naar Blaka Watra.
Blaka Watra bleek vrij dicht bij de Jodensavanna te liggen. We kwamen aan bij een klein meertje met een vroeger aangelegde betonnen stroomversnelling. Hier konden we lekker baden met zijn allen. ( Wassen, zwemmen, douchen, alles noemen ze hier baden.) Het Blaka Watra stond voor het ‘’donkere water’’. Nou dit was zeker donker. Het lekker net alsof we in een meer van cola zwommen. Dat was erg leuk.
Aangezien er in Suriname op dit moment een ‘’storing’’ in de lucht hing, werd ons dagje relaxen in het Blaka Watra meertje verstoord door een heftige regenbui. (vandaag al die zonnige foto's pap;) )We besloten om terug te gaan naar de Kwatta. Dit was maar goed ook, want deze heftige regenbui heeft nog een lange tijd geduurd.
Om 8 uur hadden we gereserveerd met 22 man bij een Chinees/Javaans restaurant. Om half 11 hebben we uiteindelijk allemaal ons eten gekregen…Beetje laat, maar gelukkig was het lekker en erg gezellig;) We besloten om direct maar op stap te gaan. Taxi Anand, onze vaste taxichauffeur heeft ons onder het genot van het nummer ‘’ Het gras van het Noorderplantsoen’’ naar het centrum gebracht. ( Zelfs de friezen hier vinden het een fantastisch nummer;)) We zijn bij ‘’La Caff” weer ontzettend uit ons dak gegaan en vervolgens bij de Sza Sza Szoo beland. Dit leek vrij veel op de Palace in Groningen.
We kwamen daar aan en moesten per koppel naar binnen. ( Alle ‘’Surinaamse’’ mannen, moesten een meisje hebben.) Nou wij ons maar aangesloten bij een groep Surinaamse mannen, aangezien wij met bijna alleen maar meisjes aan de Kwatta wonen. De voordelen van het meisje zijn, werden wel even weer duidelijk. De Surinaamse mannen staan erop dat ze je kaartje betalen, en willen jou daar dan ook wel 20 keer voor bedanken. ( Ik dacht dat de mannen dan moesten bedanken, maar dat schijnt hier anders te gaan.) Mensen op slippers worden geweigerd, want dat is ordinair. (Met uitzondering van de vrouwen dan.) Wij allemaal op onze slippertjes de discotheek in...
Nou wat we daar zagen, ik heb mijn ogen uitgekeken! Haha
Slippers zijn niet toegestaan, maar wat ik daar aantrof…. Meisjes met megakorte broekjes, en shirtjes waar de bosten bijna uitvielen, over de rest nog maar niet gesproken!
Maar al met al hebben wij ons prima vermaakt, en rond half 5 lagen wij dan ook uitgeteld in ons bedje!
Volgende week zaterdag gaan wij naar Overbridge, dit is een strand waar je heerlijk kunt relaxen. Die week erop is het zeker weer tijd om het binnenland in te gaan. De trip naar Baka Boto staat dan op de planning.
Verder zal ik nog even vertellen dat het met mijn stage ook nog steeds fantastisch gaat, ( met m’n stageverslag iets minder) Maar ook dat komt allemaal wel goed!
Ik ga vandaag nog even heerlijk genieten van m’n vrije dagje, en vanavond staat er weer een machtig mooi potje klaverjas op de planning…..;)
Voor nu een bigi brasa uit het Zonnige, maar ook natte Suriname!
LIEFS!
Nou wat we daar zagen, ik heb mijn ogen uitgekeken! Haha
Voor nu een bigi brasa uit het Zonnige, maar ook natte Suriname!
LIEFS!
01 Maart 2009 - 18:34
Anne:
Woehoe ik ben de eerste bij dit bericht! Ziet er allemaal super uit honey! Leuke foto´s. Als Mariekje naar Suriname gaat doet ze t ook goed, leuk joh al die tripjes.
Kus -
01 Maart 2009 - 20:35
Margreet:
Hee lieve Mriek!
Wat weer een avonturen! En super mooi dat het gras van het noorderplantsoen ook daar uit de speakers knalt! Heerlijk gevoel he op je slippers in de kroeg!!:-) ik mis het hier!!
Tot gauw! Liefs Margreet -
01 Maart 2009 - 20:35
Mila:
Heee Mariekie!
Wat een verhalen weer! ik was even achter, maar ben weer helemaal bij. Wat bijzonder dat je dolfijnen hebt gezien! en kaaimannen, dood eng:p Het ziet er echt super uit, heel leuk dat je ook foto's hebt geplaatst. Ben heel benieuwd naar alles wat je nog mee gaat maken! Succes met je stage, liefs van Miel xxx
P.s.: Mennn wat ben jij een bruine stinkerd, jaloers!:P -
02 Maart 2009 - 09:08
Flo:
Hey Mariekje!
Klinkt zeker mooi weer allemaal. Goed bezig met tripjes en cultuur meekrijgen :) Is stappen in Suriname heel anders dan in NL trouwens? De tijden in elk geval niet als ik t zo lees :) Nou nog heel veel plezier en succes!
Liefs -
02 Maart 2009 - 11:48
Margo:
Wiehoee!! Weer een berichtje! Ik stuur je snel weer een mail met prachtige verhalen over een gezellig feestweekend;)
Smok -
02 Maart 2009 - 16:28
Tina:
Hoi Marieke.
Heb Margo even naar je "adres" gevraagd en zodoende kan ik je nu laten weten dat ik met heel veel plezier net al je verhalen heb gelezen. Geweldig wat jullie allemaal beleven. Lijkt me ook super om eens les te geven op een school uit een andere cultuur.
Trouwens belachelijk dat je moet lesgeven zonder digibord???????
Hé, je hebt niet vermeld of je zelf ook leuk verkleed bent gegaan naar de carnaval (ben zo blij dat we dat niet meer vieren op school).
Ga zeker af en toe even genieten van jouw verhalen. Have fun!
Tuut, 10. -
02 Maart 2009 - 17:44
Mieke:
Hee Marieke, en wat gaat de tijd snel! Nu is het alweer maart, geniet ervan maar dat doe je ook wel volgens mij. Ik heb net even al je berichten en foto's doorgespit. Erg leuk allemaal. Nou meid veel plezier daar en de lieve groetjes van de familie Kooi. -
02 Maart 2009 - 20:46
Oene:
Hoi Marieke,
Dat je nog tijd hebt om je avonturen op internet te zetten! Leuke verhalen hoor en zo te lezen heb je het enorm naar je zin. In Slochteren gaat ook alles zijn gangetje, ik wordt nog steeds enorm verwend....
Fijne stage en geniet maar van elke dag!
Hartelijke groeten uit Slochteren.
Oene Bouman. -
03 Maart 2009 - 14:04
Lianne:
hey Marieke! Leuk verhaal :)! Echt leuk dat je met een grote groep van allerlei dingen gaat bekijken :D! Foto's zijn ook nice :D! Heb je daar nog carnaval gevierd? weet niet of ze dat daar doen? op bonaire deden ze dat wel toen haha! was wel raar in om carnaval in de volle zon te vieren ;)! 2 weken geleden naar roosendaal (Isanne) geweest :D! Was echt geweldig. Je hebt de foto's vast wel gezien op ries zn hyves :P!
Nou veel plezier nog meis! Tijd gaat wel snel zeker ;)!
Liefs Lianne -
04 Maart 2009 - 09:27
Jannie Scheich:
Hallo Marieke!!!!
zo te zien heb je het erg naar je zin !!! geweldig hoor!!
groetjes Herman en Jannie. -
04 Maart 2009 - 14:02
Bart:
hey Marieke! Wat beleef jij veel, super! Foto onderschriften zijn ook prima;) Ook mooi dat het oefenen in de Bienvenue (wachten op de heerlijke pizza's) nu zijn vruchten af werpt:P
Have fun!
x -
05 Maart 2009 - 12:03
Jalila:
super mooie foto's vooral die ene van jou bij de suriname rivier!
dikke kus -
05 Maart 2009 - 16:43
Elise:
Tis alweer een poosje geleden dat ik hier wat heb opgezet!!Maar het klinkt allemaal super, ik zou me ook niet te druk maken omdat verslag, kan in nederland toch evt. ook nog wel toch? Je bent maar een keer daar!!Geniet ervan!!!
Dikke kus Elise -
06 Maart 2009 - 09:40
Richard:
Juf Van Timmeren!
Ik ben altijd zeer onder de indruk van je verhalen, je zou het haast in boekvorm uit moeten brengen :) Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt en zoveel doet! Ook leuke foto's, krijgen we hier ook een btje vakantiegevoel terwijl we heerlijk in het gure Nederlandse weer zitten... Nou, veel plezier nog en ik ben benieuwd naar je volgende hoofdstuk :P
Kus ries -
06 Maart 2009 - 17:51
Oma.henny Heeft Jou :
avonturen.al wel drie keer gelezen harstikke leuk die mooie reisjes fijn mariek dat het allemaal naarde zin is wat je dit weekend weer gaat doen kijken wij alweer naaruit want elke dag kijk ik naar je nieuwsberichten een dikke kus van omi moi -
11 April 2009 - 20:03
Sigrid:
Leuke verhalen. Zag net je vader en moeder bij Lucia. Ik dacht effe checken hoe het met je is.
Goed dus!!! GENIETEN. Vooral doorgaan dus.
Groetjes, Sigrid